Skip to main content

Juttatásaink

Légy Te is részese juttatásainknak!

A P&G számára kiemelten fontos munkavállalóinak biztonsága és jóléte, ezért minden egyes tevékenységük középpontjában a munkavállaló áll. Arra törekszünk hogy dolgozóink elégedettek legyenek és segítséget nyújtsunk nekik, ha szükségük van rá. Az első naptól kezdve értékeljük dolgozóink munkáját, ami tükröződik az általunk biztosított egészségbiztosításban, béren kivüli juttatásokban és a versenyképes fizetésben, melyet évente összehasonlítunk a helyi gyártással foglalkozó cégekkel.As part of the P&G Box Elder family, you’ll have the resources to provide and care for those closest to you. From Day 1, you'll be valued for your work, which will be reflected in immediate vacation time and health insurance, as well as competitive pay which has been benchmarked against local manufacturing companies.

Juttatási csomagunk Munka és Magánélet egyensúlya Gyárunk területén adott egyéb lehetőségek Képzési és Fejlesztési lehetőségeink

Versenyképes kompenzációs és juttatási csomagunk 

A P&G béren kivüli juttatásai magába foglalják a 13. havi fizetést, egészségmegörző programban való részvétlet, lakhatási támogatás, utazási költségtérítést, MátraMan Sport Klub tagságot, saját konditerem és focipálya használatot, hűségjutalmat, életbiztosítást, részvényprogramban való részvételt, önkéntes nyugdíjpénztár belépést, kedvezményes mobiltelefon előfizetés lehetőségét családi csomagban családtagoknak is, rendkívüli (2 hónap) apa szabadságot gyermek születésekor, családi kirándulásokat és még további kedvezményeket, amelyekkel arra törekszünk, hogy dolgozóink elégedettek legyenek.

Egészségmegörző program

Rendszeres gyümölcsnapokkal támogatjuk kollégáink egészségét és a téli időszakban C vitamin juttatással, nyári extrém meleg napokon ásványvizek osztásával szintén hozzájárulunk az egészségmegőrzéshez. Minden évben tavasszal és ősszel megrendezésre kerülnek a Vibrant Living napok, melynek keretében különböző egészségügyi szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt kollégáink.

Lakhatási támogatás

Munkaválllalóink ideiglenes lakhatási támogatást vehetnek igénybe, mleynek feltételei:
- A dolgozó állandó- vagy tartózkodási helye a gyár 50 km-es körzetén kívül esik
- Gyöngyösre vagy Gyöngyös 10 km-es körzetébe költözik
- A támogatás a munkakezdés időpontjától számítva 2 éven belül vehető igénybe

Utazási költségtérítés

Gyárunkban a következő utazási költségtérítési formák vehetők igénybe:

1. Napi munkába járás támogatása
- Vállalati busz ingyenes használata: a környékbeli településekről vállalati buszjáratokat indítunk, melyeket dolgozóink térítésmentesen vehetnek igénybe. (A vállalati buszjáratok menetrendjét mellékletben találjátok.)
- KM költségtérítés: a saját gépjárművel (autóval ,motorral vagy robogóval) történő munkába járás esetén minden munkavállaló a lakóhelye és a gyár közti távolságra a 27 Ft/km költségtérítést számolhat el a vállalat belső rendelkezése alapján. Ezen jogosultság alapja a sorompón át történő be- és kihajtás regisztrálása a belépőkártyával.
- Volán/MÁV bérlet: árából 86%-ot térítünk munkanapon oda-vissza útra. Egyszerre csak egy havi bérlet/jegy számolható el a Hyginett nevére és címére kiállított AFA-s számla.

2. Pihenő napon történő hazautazás támogatása
- KM költségtérítés: a gépkocsi használatáért 15 Ft/km útiköltséget számolhat el pihenőnapon oda-vissza útra, abban az esetben, ha tömegközlekedést csak hosszú várakozással tud igénybe venni, min. egyszer át kell szállnia és az utazási idő több mint 3 órát vesz igénybe.
- Volán/MÁV menetjegy: árából 86%-ot térítünk a szabadnapon történő hazautazás céljából leadott menetjegyekre.

MatraMan Sport Klub

A P&G Matraman Sport Klub több sportolási lehetőséget foglal magába, úgy mint: úszás, horgászat, tiratlon és Spartan versenyeken való részvételi lehetőség.

Hűségjutalom

A programon keresztül közösségibb, jelentőségteljesebb és jutalmazóbb módon ünnepeljük kollégáink nagyszerű munkáját, és ismerjük el közreműködésüket. A Hűségjutalom program megünnepeli a kolléga jelentős évfordulóit az 1., 3., 5., 10., 15. és utána minden ötödik évben, amíg a P&G-nél dolgozik.

vissza az oldal elejére

Munka és Magánélet egyensúlya

Fontos számunkra, hogy juttatási csomagunk tartalmazzon olyan elemeket, amelyek támogatják a munkavállalóink számára a kikapcsolódást, a munka és magánélet közötti egyensúly megtartását. (Családi kirándulások, Apa szabadság)

Családi kirándulások

Minden évben több alkalommal Családi kirándulást szervezünk különböző helyszínekre. A kirándulásokat a dolgozói kérések figyelembe vételével szervezzük meg.

Apa szabadság

Juttatás célja, hogy az Apukák több időt tölthessenek újszülött gyermekükkel, jogosultság 1 év munkaviszony után.
Mit tartalmaz?
- 49 nap cég által támogatott nap + 5 nap állam által támogatott nap
- Elszámolás CSED alapján


vissza az oldal elejére

Gyárunk területén adott egyéb lehetőségek

Dolgozóink ingyenesen használhatják gyárunk területén található konditermünket, focipályánkat. Mindemellett orvosi rendelőnkben Medical csapatunk konzultálási lehetőséget biztosít minden nap dolgozóink számára. Éttermünk folyamatosan bővülő kínálatával, kedvezményes áron, várja dolgozóinkat egész nap.

Konditerem

Gyárunk területén található a 2017-ben épült P&Gym, amely egy emelteti kardio-, és földszinti súlyzós edzéshez felszerelt részlegből áll, emellett öltöző-, és zuhanyzó helyiség biztosítja az edzések kényelmét. A konditermet munkatársaink munkaidőn kivül, ingyenesen használhatják.

Gyongyos-Benefits_football2_v2

Futballpálya

2019 -ben épült meg gyárunk területén focipályánk, ahol női- és féri csapatunk heti szintén edzéseket tart. A P&G minden évben megrendezi a P&G futballvilágkupa bajnokságot, ahol természetesen a mi csapatainknak is ott a helye.

Kedvezményes étkezési lehetőség

Gyárunk támogatja a dolgozók étkeztetését, azzal, hogy átvállalja az alapanyagok beszerzési és az ételek előállítási költségének egy részét, ezzel biztosítva a büfé kínálatának kedvezményes árazását.

vissza az oldal elejére

Képzési és Fejlődési lehetőségeink

A minőségi munkaerő megtartása a jövőben még fontosabb, a vállalat az eddig említetteken túl egyéni fejlődési és előrelépési lehetőséget, KARRIERT biztosít már az első naptól kezdődően dolgozóinak, amihez minden dolgozó számára biztosítja a megfelelő erőforrásokat. Pl.: képzési programok, mentor program,

Képzések

A P&G-nél fontos, hogy dolgozói számára biztosítsa a megfelelő tudást. Olyan világszinten alkalmazott vállalati képzési rendszert fejlesztett ki, amely garantálja az önálló munkát és a fejlődést, melynek köszönhetőn a teljesítmény is mérhetően emelkedik. Ennek a rendszernek köszönhetik a P&G gyárak eredményességüket.

Mentor programunk

Gyárunkban lehetőség van arra, hogy karriered és munkád során felmerülő kérdéseket, bizonyos döntések meghozatalalához szükséges érveket átbeszélj egy általad választott mentorral/vezetővel.

Munka alatti fejlődés

Munkatársaink fejlesztése során követjük a 70-20-10 modellt, amely szerint a tanult információ 70%-a tapasztalatból származik. Minden nap új kihívásokkal állnak szemben kollégáink egy olyan támogató légkörben, amely felgyorsítja számukra a fejlődést és napi tanulás tapasztalattá válik!


Szerencsésnek érzem magam, mert minden nap egy biztos munkahelyre jövök dolgozni. Egy éve csatlakoztam a csapathoz, ahol a szakmai fejlődés a mindennapunk része, és az előre lépési lehetőségekre sem kell éveket várnunk.

RÉKA

vissz az oldal elejére